Back to News

Enable U acquires JNet

Please find the original Dutch press release below.
 
IT-integratiespecialisten Enable U en JNet gaan samen verder.
 
Enable U neemt, in samenwerking met Vortex Capital Partners, JNet over. Door de combinatie van beide partijen ontstaat een sterke, onafhankelijke marktleider op het gebied van interconnectiviteitsdiensten en integratiesoftware in Nederland, met een zeer stevige positie in de publieke sector, onderwijs, gezondheidszorg, energie, telecom en finance.  
 
Enable U en JNet zijn ervan overtuigd dat zij samen de ideale combinatie vormen voor het realiseren van de ambities voor de toekomst. Door de integratievraagstukken te standaardiseren in aanpak, architectuur en levering, is de combinatie van Enable U en JNet in staat om schaalbare oplossingen te leveren. Deze oplossingen hebben een kortere doorlooptijd, minder kosten en brengen een lager risico met zich mee.
 
Koppelingen zullen sneller en gemakkelijker hergebruikt kunnen worden en nieuwe standaarden kunnen nog beter en sneller worden ondersteund. Hiernaast bundelen Enable U en JNet de krachten voor het beheer van de koppelingen vanuit het integratieplatform, wat de dienstverlening nog verder zal bevorderen.
 
Frank Arts, CEO van Enable U, ziet in JNet en Enable U een perfecte match:
“JNet is net als Enable U een echte integratiespecialist met een uitgebreide staat van dienst. Ze hebben met eigen middelen een bijzonder sterke positie binnen lokale overheden ontwikkeld. Het management hecht erg aan kwaliteit van dienstverlening en heeft diepe technische kennis. We passen perfect bij elkaar.”
 
Karl de Boer, Directeur van JNet:
“Binnen Enable U komen we in een organisatie terecht die is voorbereid op verdere groei én die onze producten en diensten goed voor het voetlicht kan brengen in bestaande en nieuwe markten. Bovendien spreken we dezelfde taal en hebben we de gezamenlijke ambitie om de allerbeste integratiespecialist van Nederland en omstreken te zijn.”
 
Evert Jan de Groot, Partner bij Vortex:
Evert Jan de Groot, Partner bij Vortex: “De oprichters en het management van JNet hebben een solide en performant integratieplatform ontwikkeld met een mooi klantenbestand. Met een groeiende vraag naar veilige verbindingen en een toenemende relevantie zien we een enorm groeipotentieel voor deze combinatie.”
 
Door verdere standaardisatie, meer hergebruik van koppelingen in combinatie met een sterk groeiende behoefte in de markt verwachten we de komende jaren een efficiëntieslag te kunnen maken en internationaal een relevante rol te gaan spelen.
 
Over Enable U
Enable U levert en onderhoudt veilige verbindingen tussen IT systemen. We stellen onze klanten in staat om optimaal te profiteren van het digitale tijdperk en zo de dienstverlening aan hun klanten te verbeteren.
 
Enable U doet dit door complexe en beveiligde digitale informatiestromen tussen applicaties en andere informatiesystemen aan te bieden ‘as a service’. Daarnaast levert Enable U alle benodigde tooling en kennis die nodig is voor het realiseren van veilige koppelingen en het managen van API’s.
 
Over JNet
JNet is al jaren een betrouwbare leverancier van integratie-oplossingen in Nederland. Met het eigen OpenTunnel product worden de digikoppelingstandaard en andere overheidsstandaarden ondersteund.  Met nieuwe toevoegingen zoals de GebeurtenisMakelaar kunnen vele praktische gebruiksscenario’s voor overheden snel en kosteneffectief worden gerealiseerd.
 

Share this article:

You may also like:

Latest News