Back to News

Health Cloud Initiative expands its practice website offering with the acquisition of Praktijkinfo

 

Health Cloud Initiative (HCI) is broadening its practice website offering through the acquisition of Praktijkinfo. Praktijkinfo specializes in delivering standardized practice websites to its clients. With this strategic move, HCI is enhancing its current lineup of practice websites offered by Uw Zorg Online.

 

Original press release

 

Haarlem, 9 oktober 2023 – Health Cloud Initiative (HCI) heeft het portfolio van praktijkwebsites overgenomen van Praktijkinfo. Met de overname van Praktijkinfo zet HCI weer een stap in het beter bereikbaar maken van de zorg middels digitale toepassingen.

 

HCI is een snelgroeiende aanbieder van digitale B2C-gezondheidsplatforms en B2B-zorgverlenerssoftware voor een breed scala aan disciplines. De transactie is onderdeel van een buy-and-build strategie, ondersteund door investeerder Vortex Capital Partners. HCI heeft de ambitie samen met de zorgpraktijk de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. HCI streeft naar het herdefiniëren en optimaliseren van ondersteuning en preventieve zorg. De oplossingen van HCI zijn gericht op de aanpak van significante uitdagingen binnen de gezondheidssector, waaronder stijgende administratieve lasten, krapte op de arbeidsmarkt, financiële vraagstukken en technologische ontwikkelingen.

 

De website activiteiten van Praktijkinfo worden ondergebracht bij Uw Zorg Online, dat in juni 2023 de krachten bundelde met HCI. Uw Zorg Online biedt al ruim 20 jaar websites voor zorgverleners, en zal het beheer en support van de Praktijkinfo websites per direct overnemen.

 

Door de aansluiting bij Uw Zorg Online krijgen Praktijkinfo zorgverleners tevens toegang  tot het grootste zorgplatform van Nederland met 3 miljoen gebruikers. En met koppelingen naar vrijwel alle huisartsen, ziekenhuizen en een groot deel van de apotheken en paramedici verstevigen we onze positie als dé persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Nederland waar de consument zorg regelt samen met de zorgverleners in het eigen zorgnetwerk.

 

HCI heeft een omzet van 20 miljoen euro en een bereik van ruim drie miljoen mensen. Er werken meer dan 30.000 zorgverleners met software van HCI.

Share this article:

You may also like:

Latest News