Back to News

Solvari acquires Buldit, a network of home improvement sites

Nieuwegein, February 2, 2021
 
Vortex portfolio company Solvari has acquired Buldit, a Belgium based company that advises consumers on improving their homes. Buldit has a large online network with over 300 websites that consumers can go to with their questions about home improvement jobs. The company was founded in 2009 and is active in the Netherlands and Belgium.
 
 
Please find below the original press release in Dutch:
 
NIEUWEGEIN – Solvari heeft het Belgische klusnetwerk Buldit overgenomen. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Solvari is een digitaal platform dat gespecialiseerd is in het vinden van de beste match tussen professionals en woningeigenaren die een klus- of bouwproject willen uitbesteden. Met de acquisitie verstevigt het bedrijf uit Nieuwegein haar positie als marktleider in de Benelux. Buldit heeft met ruim 300 websites een groot online netwerk, waar consumenten terecht kunnen met al hun vragen over klussen in en rond het huis. ‘De aanwezige expertise en een maandelijks bereik van twee miljoen consumenten zijn een goede aanvulling op ons huidige platform, dat al sinds de oprichting in 2009 actief is in Nederland en België.’ aldus Dennis van den Bos, algemeen directeur en oprichter van Solvari. Het bedrijf uit Nieuwegein heeft vijftig medewerkers in dienst en maakt dagelijks circa duizend matches tussen woningeigenaren en professionals, veelal op het gebied van het verduurzamen van de woning.
 
Groeistrategie. Buldit heeft een kantoor in Geraardsbergen en blijft ook binnen België opereren in de huidige vorm, waarbij goede online content het speerpunt is. Bezoekers van de websites binnen het netwerk kunnen voortaan via het systeem van Solvari hun offertes aanvragen en profiteren van het aanbod van de diensten van meer dan 20.000 professionals. ‘Naast onze reguliere groei in 2021 zetten wij met deze acquisitie een mooie stap,’ zegt Van den Bos. ‘Het is niet uitgesloten dat op termijn nog meer overnames volgen om ons bereik verder te vergroten en onze dienstverlening te verbeteren.’ Sinds 2018 heeft het Amsterdamse Vortex Capital Partners een meerderheidsbelang in Solvari, waarmee de financiële slagkracht voor de buy en buildstrategie aanwezig is.
 
Duurzame matchmaker. Solvari heeft zich ten doel gesteld om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van anderhalf miljoen woningen, om daarmee de klimaatdoelstellingen van 2030 te realiseren. Van den Bos: ‘In een van oudsher ontransparante markt blijkt het lastig om de juiste vakmensen met beschikbaarheid voor een specifieke klus te vinden. Solvari biedt ondersteuning gedurende elke fase van het bouwtraject, ook nadat wij een match tussen particulier en de juiste professional tot stand hebben gebracht. Om de markt voor de diverse projecten, zoals de installatie van zonnepanelen, isolatie en volledige woningrenovaties inzichtelijk te maken, biedt het platform naast de mogelijkheid om offertes te vergelijken ook reviews van de aangesloten bedrijven en online informatie in de vorm van how-to content en digitale adviestools. Behalve met prijs, beschikbaarheid, garantie en locatie, kan het algoritme bij het ‘matchen’ ook rekening houden met de reviews die een vakman heeft ontvangen, het aantal jaren dat hij actief is en het aantal klanten dat hij reeds heeft geholpen. Op die manier heeft de consument de specifieke voorwaarden waarop zijn selectie gebaseerd wordt zo veel mogelijk zelf in de hand.
 
www.buldit.be
www.solvari.nl

Share this article:

You may also like:

Latest News