Back to News

Solvari acquires Zonnepanelen.net

Nieuwegein, April 6, 2021
 
Vortex portfolio company Solvari has acquired Power Leaf Group, the company behind Zonnepanelen.net, Thuisaccu.com en CV-inregelen.nl. Power Leaf Group advices consumers on the purchase of solar panels and home batteries. It also helps people to increase the efficiency of their heating system by providing a tool to optimize the configuration. The company was founded in 2013 by Marcel Blaauw and is active in the Netherlands and Belgium.
 
Please find below the original press release in Dutch:
 
NIEUWEGEIN – Solvari heeft Power Leaf Group overgenomen, het bedrijf achter Zonnepanelen.net, Thuisaccu.com en CV-inregelen.nl. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Zonnepanelen zijn een veelgevraagd product op het verduurzamingsplatform van het bedrijf uit Nieuwegein, dat gespecialiseerd is in het vinden van de beste match tussen consument en vakman. De overname volgt snel na de acquisitie van Buldit, dat januari jongstleden in handen van Solvari kwam.
 
Met de overname van Zonnepanelen.net verstevigt Solvari haar positie als marktleider in de Benelux. In de afgelopen 3 jaar bracht de website een kleine 150.000 woningeigenaren in contact met een vakman. Solvari kan nu jaarlijks meer dan 100.000 mensen helpen bij het vinden van een zonnepanelen installateur“Dankzij deze schaalvergroting versnellen we de energietransitie in Nederland. Hiermee dragen we bij aan het doel om 1,5 miljoen woningen te verduurzamen vóór 2030.”, aldus Dennis van den Bos, algemeen directeur en oprichter van Solvari.
 
Samen doorontwikkelen. Zonnepanelen.net werd ruim 8 jaar geleden opgericht door Marcel Blaauw. Hij blijft betrokken bij de organisatie en richt zich op de verdere ontwikkeling van Solvari’s positie in de zonnepanelenmarkt. Blaauw: “Ik kijk er naar uit om met het team van Solvari te werken aan het verduurzamen van Nederland en België. Naast zonnepanelen ligt er een basis om bijvoorbeeld ook op het gebied van laadpalen en thuisaccu’s advies uit te kunnen brengen. Deze basis kunnen we samen in versneld tempo doorontwikkelen.”
 
Adviesplatform over zonnepanelen. Ieder jaar weten ruim 1,5 miljoen bezoekers de weg naar Zonnepanelen.net te vinden. Naast het vinden van een juiste installateur maken woningeigenaren veelvuldig gebruik van de beschikbare adviestools, zoals de dakscan en opbrengstscan. De Power Leaf Group testopstelling in Ede is nu ook onderdeel van Solvari. Hier worden elk jaar tientallen zonnepanelen en omvormers getest. “Op onze websites is al veel informatie te vinden over zonnepanelen. Nu we daar een testopstelling en dakscan software aan toevoegen, bieden we het grootste, maar vooral ook meest complete platform in de markt.”, aldus Van den Bos.

 
Betrouwbare matchmaker. In een van oudsher ontransparante markt blijkt het voor woningeigenaren anno 2021 nog steeds lastig om betrouwbare vakmensen met beschikbaarheid voor een specifieke klus te vinden. Van den Bos: “Dankzij de vele matches die wij maken kunnen wij woningeigenaren een veilig platform bieden. Wanneer installateurs bijvoorbeeld niet betrouwbaar blijken weren we hen direct van het platform. Dit monitoren we onder andere aan de hand van reviews die we na iedere aanvraagafhandeling ontvangen.”
 
Volgende stap in groeistrategie. De acquisitie van Zonnepanelen.net volgt snel na de overname van het Belgische Buldit, een klusnetwerk van ruim 300 websites. De nieuwe overname is een logische stap in Solvari’s groeistrategie. “Met het grootste bereik onder woningeigenaren die willen verduurzamen, zijn we nog beter in staat om installateurs uit Nederland en België aan nieuwe klanten te helpen.”, zegt Van den Bos. Sinds 2018 heeft Vortex Capital Partners een meerderheidsbelang in Solvari, waarmee de financiële slagkracht voor de buy-&-buildstrategie aanwezig is.
 
Zonnepanelen.net
Thuisaccu.com
CV-inregelen.nl

Share this article:

You may also like:

Latest News