Back to News

hypotheek.winkel and Verzekeringen.be join forces

Verzekeringen NV is the (InsurTech) company behind the leading comparison websites Verzekeringen.be and Assurances.be. It also provides software to brokers and insurance companies.
 
Please find the press release below.
 
Hypotheek.winkel en Verzekeringen.be slaan de handen ineen: meer keuze voor de klant en nog dichterbij door combinatie offline én online
 
21 September 2021
 
De grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Vlaanderen neemt vanaf 21/09/2021 de leidende Belgische vergelijkingswebsite voor verzekeringen over om de consument nog beter te kunnen helpen. Dankzij dit partnership kunnen klanten binnen dezelfde groep niet enkel professioneel advies ontvangen over de meest geschikte hypotheeklening en bijhorende schuldsaldoverzekering, maar kan de klant in de toekomst ook advies ontvangen over brand-, auto-, reis- en familiale verzekeringen. De combinatie streeft ernaar om de dienstverlening zowel toegankelijk te maken in een netwerk van fysieke vestigingen als online via de websites. De samenwerking versterkt de positie van beide bedrijven en is een eerste stap naar een one-stop-shop, maar volgens beide partijen zeker niet de laatste.
 
Meer mogelijkheden voor de klant
Wanneer iemand op zoek gaat naar een nieuwe woning is dat vaak het resultaat van een familiale verandering. Daarom is het op zo een moment een logische stap om naast hypotheekadvies ook te kijken of de lopende verzekeringen nog passen bij de huidige situatie. Zowel hypotheekleningen als verzekeringen zijn financiële producten die de eindklant moeilijk kan vergelijken en die onlosmakelijk met elkaar te maken hebben. Door de samenwerking tussen hypotheek.winkel en Verzekeringen.be kan de klant in de toekomst zo bij één en dezelfde groep heel wat financiële zaken regelen. En dit zowel online dankzij het bewezen digitale track record van Verzekeringen.be als in een sterk netwerk van fysieke kantoren van hypotheek.winkel. De klant kan zo in de toekomst kiezen hoe hij in interactie wil treden.
 
“Wij helpen onze klanten al jaren om de juiste hypotheek en schuldsaldoverzekering te kiezen. Voor velen van hen is dat een logisch moment om ook de andere verzekeringen onder de loep te nemen. Hypotheek.winkel kan bovendien veel leren van de digitale kennis van verzekeringen.be, als één van de eerste Belgische InsurTech bedrijven met een indrukwekkend track record”, aldus David Geerts, CEO van hypotheek.winkel
“Met hypotheek.winkel aan onze zijde kunnen we nog meer mensen helpen om de juiste verzekeringspolis te vinden. Klanten kunnen bij ons volledig digitaal een polis afsluiten, maar in de toekomst ook langsgaan bij één van de vele vestigingen van hypotheek.winkel. Dit is een onderscheidende, unieke positie in België. Als onderdeel van een groter geheel zijn we bovendien beter in staat om te blijven investeren in ons platform”, aldus Guy Van Antwerpen, managing director van verzekeringen.be.
 
Multi-toegankelijke shop voor financiële producten
Voor beide partijen is de overname een belangrijke volgende stap om de toonaangevende one-stop-shop te worden voor financiële producten in de Belgische markt. Belangrijk voordeel is dat de klant de service en advies via verschillende kanalen kan inwinnen en zelf kiest hoe hij in interactie wil treden. Voor alles wat verzekeringen betreft kan hij online terecht en voor hypotheekadvies is er een uitgebreid netwerk van fysieke winkels alsook online videogesprekken beschikbaar. De bedoeling is om het aanbod in de toekomst nog verder uit te breiden met aanvullende financiële producten en diensten. Verder zijn beide bedrijven een belangrijke distributiepartner voor de verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen.
“In België zien we nog vrij veel fysieke kantoren in vergelijking met andere landen. Wanneer dit afneemt, bieden wij een alternatief distributiekanaal voor de banken. Dit op een rendabele, onafhankelijke manier en helemaal gratis voor de eindklant”, aldus Geerts.
De overname komt voort uit een zoektocht naar versterking door de groep achter hypotheek.winkel. Volgens beide bedrijven is het gezien de grootte van de Belgische B2C-markt logisch om de krachten te bundelen en vraagt onder andere de snelle digitalisering om grote investeringen. De combinatie kan de klant in de toekomst bedienen met een uitgebreider aanbod, kan gezamenlijk meer investeren, kan haar financiële partners meer bieden en kan veel van elkaar leren..
 
Twee bedrijven met minstens 20 jaar ervaring
Hypotheek.winkel is al bijna 20 jaar de grootste onafhankelijke kredietbemiddelaar in België met meer dan 1 miljard euro aan bemiddelde kredieten in 2019. Hypotheek.winkel helpt woondromers hun woondroom te realiseren en ondersteunt hen in het hele proces. Hypotheek.winkel vergelijkt het aanbod van hypothecaire leningen bij 25 banken en regelt voor de klant de lening bij de kredietgever naar keuze. Het persoonlijk advies wordt gegeven door een ondernemend netwerk dat bestaat uit 65 vestigingen; klanten kunnen zowel op afstand via videogesprek als in persoon advies verkrijgen. In 2020 heeft Vortex Capital Partners samen met het management een meerderheidsbelang verworven in hypotheekwinkel.
Verzekeringen.be bestaat ruim 20 jaar en is de grootste onafhankelijke vergelijkingswebsite voor verzekeringen in België. In 2020 telde de website meer dan 6 miljoen pageviews, 1.5 miljoen bezoekers en maakte het platform 250.000 vergelijkingen voor haar klanten. Verzekeringen.be werkt met bijna alle aanbieders in België en heeft ruim 20 verschillende verzekeringsproducten in het aanbod waaronder autoverzekering, brandverzekering, reisverzekering, fietsverzekering en familiale verzekering. Verzekeringen.be laat klanten op een eenvoudige en transparante manier verzekeringen vergelijken en afsluiten waardoor klanten het grootste voordeel uit de polis kunnen halen.
De vennootschap VERZEKERINGEN NV wordt onderdeel van de dezelfde groep als hypotheek.winkel. Beide bedrijven blijven werken vanaf hun huidige locaties. Het hoofdkantoor van hypotheek.winkel staat in Zaventem en het hoofdkantoor van verzekeringen.be staat in Schoten. Het is de verwachting dat de teams intensief zullen samenwerken en komende tijd verder zullen groeien.

Share this article:

You may also like:

Latest News