Back to News

Solvari acquires home improvement platform Offrea

January 18th, 2022
 
Vortex portfolio company Solvari has acquired Offrea, a Belgium based company that helps consumers find the right home improvement professional. Offrea was founded in 2008 and works with over 2000 professionals in more than 130 home improvement categories.
 
Please find below the original press release in Dutch:
 
NIEUWEGEIN – Solvari breidt netwerk van vakmannen uit met overname Offrea, de Vlaamse tegenhanger van Solvari. Het is de derde overname van Solvari in de afgelopen 2 jaar. Naast een groter bereik van consumenten breidt Solvari met deze nieuwe overname vooral zijn netwerk van betrouwbare vakmannen nog verder uit. Zo vormt Solvari meer dan ooit het beste en grootste (ver)bouw-platform van de Benelux!
 
Sinds 2009 is Solvari gespecialiseerd in het vinden van de beste match tussen professionals en particulieren die een klus- of bouwproject willen uitbesteden. Hierbij ligt de focus op woningverduurzaming. Vandaag de dag maakt Solvari ruim 3.600 matches per dag in Nederland & België. Hiermee helpt dit bedrijf jaarlijks circa 5.000 vakmannen aan nieuwe klanten en 400.000 consumenten met het realiseren van hun (ver)bouwproject.
 
Grote én kleine bedrijven ontzorgen
Offrea betrad de Vlaamse bouwmarkt al in 2008 met dezelfde intentie als Solvari: zowel grote als kleine bouwbedrijven ontzorgen in hun zoektocht naar nieuwe en interessante klanten. Het bedrijf uit de Antwerpse Kempen brengt (ver)bouwers via het platform met betrouwbare en beschikbare vakmannen uit de regio in contact voor het uitvoeren van een klus. Dagelijks bezoeken dan ook duizenden particulieren de website van Offrea. Het bedrijvennetwerk van Offrea bestaat uit ruim 2.200 actieve bouwbedrijven die hun planning dagelijks vullen met deze particuliere opdrachten. Door het afsluiten van een abonnement bij Offrea krijgen bouwbedrijven toegang tot een ruim aanbod van klussen en kunnen ze offerte-aanvragen op hun maat aankopen. Binnen het aanbod kan een vakman opdrachten filteren op o.a. sector, materiaalkeuze, opdrachtgrootte, uitvoeringsdatum en locatie. Zo kunnen bouwbedrijven zich focussen op wat ze écht graag doen. De aangesloten klusbedrijven zijn actief in meer dan 130 bouwsectoren: van grond- en afbraakwerken, over garagepoorten en elektriciteitswerken tot badkamer- of totaalrenovaties.
 
Match-making in 130 nieuwe sectoren
“Wij zijn nu vooral goed in klussen rond het verduurzamen van woningen. Met deze overname krijgen wij toegang tot 130 nieuwe sectoren, waar we vakmannen en particulieren perfect met elkaar kunnen matchen”, aldus directeur Dennis van den Bos van Solvari. “Daarnaast lag de focus van Solvari altijd op de grotere bedrijven met een eigen marketing- en salesafdeling. Daar voegen wij dankzij de overname van Offrea nu ook meer dan 2.000 vakkundige en betrouwbare vakmannen aan toe. Straks kan de Vlaming ook bij ons terecht voor typisch vakwerk, bv. het plaatsen van een zwembad, tuinomheiningen en gevel- en dakwerken. Met deze stap garanderen wij een goede match voor ieder project.”
 
Sinds 2018 heeft het Amsterdamse Vortex Capital Partners een meerderheidsbelang in Solvari, waarmee de financiële slagkracht voor de buy-and-buildstrategie aanwezig is. Solvari oriënteert zich de komende maanden op de markt voor nieuwe overnames. Van den Bos: “In een van oudsher ontransparante markt blijkt het lastig om de juiste vakmensen met beschikbaarheid voor een specifieke klus te vinden. Solvari biedt ondersteuning gedurende elke fase van het bouwtraject, ook nadat wij een match tussen particulier en de juiste professional tot stand hebben gebracht. Met ons bereik en ons netwerk hebben we een marktbepalende positie ingenomen.”
 
Eerder nam Solvari al de Power Leaf Group en klusnetwerk Buldit over. Buldit is een online klusnetwerk van 300 websites waar consumenten terecht kunnen met al hun vragen over klussen in en rond het huis. De Power Leaf Group is met name bekend van het platform www.zonnepanelen.net. De verzamelomzet van Solvari bedraagt na de overname circa 15 miljoen euro. Er zijn in totaal 80 mensen werkzaam bij Solvari.

Share this article:

You may also like:

Latest News