Back to News

Health Cloud Initiative acquires shares in health platform Quli

 

Quli enables communication and exchange of relevant information for healthcare users and their relatives with healthcare professionals.

 

Original press release

 

Amsterdam, 5 september 2023 – Het digitale gezondheidsplatform Quli wordt onderdeel van Health Cloud Initiative (HCI). Naast Uw Zorg Online, dat in juni 2023 zijn krachten bundelde met HCI, is Quli BV (Quli) het tweede bedrijf binnen HCI dat zich richt op ondersteuning van gebruikers samen met zorgprofessionals en naasten.

Quli is een digitaal gezondheidsplatform met daarnaast een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) die gebruikers ondersteunt op het gebied van persoonlijke gezondheid en zorg. Quli biedt functionaliteiten waarmee gebruikers passende autonomie verwerven en regie over hun eigen zorgtrajecten houden. Gebruikers beschikken via Quli over hun zorggegevens en kunnen deze delen met naasten en zorgverleners. Samenwerkende organisaties kunnen hun doelgroepen de beschikking geven over handige aanvullende (portaal-) functionaliteiten en communicatievoorzieningen. Met de stap naar HCI wil Quli zijn producten en diensten verder blijven innoveren en beschikbaar maken voor een bredere gebruikersgroep met als doel zijn marktpositie verder te verstevigen.

 

HCI is een snelgroeiende aanbieder van digitale B2C-gezondheidsplatforms en B2B-zorgverlenerssoftware voor een breed scala aan disciplines. De transactie is onderdeel van een buy-and-build strategie, ondersteund door investeerder Vortex Capital Partners. HCI heeft de ambitie samen met de zorgpraktijk de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. HCI streeft naar het herdefiniëren en optimaliseren van ondersteuning en preventieve zorg. De oplossingen van HCI zijn gericht op de aanpak van significante uitdagingen binnen de gezondheidssector, waaronder stijgende administratieve lasten, krapte op de arbeidsmarkt, financiële vraagstukken en technologische ontwikkelingen.

 

Marc Prette, CEO van Health Cloud Initiative: “Met de komst van Quli zetten we een belangrijke stap in het verder uitbreiden van de propositie van HCI en kunnen we zorgconsumenten nog beter bedienen. Quli biedt een unieke service in de driehoek zorgconsumenten, naasten en zorgverleners. Dit is voor veel van de segmenten waarin HCI actief is, bijvoorbeeld de GGZ, een belangrijke toevoeging aan onze consumentenpropositie samen met Uw Zorg Online.”

 

Hans ter Brake, directeur bij Quli: “Quli is een initiatief van vijf zorgorganisaties. Zij waren samen met NextGen Ventures BV en Ordina Nederland BV, eigenaar van Quli BV. Ik ben dankbaar voor alle steun in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de volgende fase van Quli waarin we met Health Cloud Initiative als enige aandeelhouder onze ambities met hetzelfde elan blijven nastreven en waarmaken.”

 

HCI heeft een omzet van 20 miljoen euro en een bereik van ruim drie miljoen mensen. Er werken meer dan 30.000 zorgverleners met software van Health Cloud Initiative.

Share this article:

You may also like:

Latest News