Back to News

KidsKonnect acquires communication platform Social Schools

Portfolio company KidsKonnect acquired Social Schools, a communication and cooperation platform for primary schools.
 
Please find the original Dutch press release below.
 
KidsKonnect maakt met overname Social Schools entree in het basisonderwijs
 
20 juli 2021
 
HAARLEM – KidsKonnect heeft Social Schools, een digitaal platform voor communicatie en samenwerking op basischolen overgenomen. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Met deze acquisitie verbreedt KidsKonnect haar aanbod van IT-dienstverlening voor het basisonderwijs.
 
Social Schools maakt software die communicatie en samenwerking tussen school, ouders en leerlingen in het basisonderwijs bevordert. Binnen het softwarenetwerk van het bedrijf uit Leiden wordt het volledige leerproces gefaciliteerd.
 
Samenwerken
Kinderopvang en onderwijs werken steeds intensiever samen. Een goede overdracht van informatie en een uniforme manier van communiceren met ouders is hierbij essentieel. Kinderen zijn gebaat bij deze samenwerking en digitale systemen mogen hierbij geen belemmering vormen, maar kunnen de interactie en uitwisseling van informatie juist stimuleren.
‘Het is eigenlijk raar om voor elke vorm van onderwijs of opvang te switchen naar een andere app of softwarepakket,’ aldus Michiel Cornelissen, algemeen directeur van KidsKonnect. ‘Door de integratie van Social Schools met onze andere software oplossingen, zijn we steeds beter in staat om kinderen in de levensfases van 0 tot 12 jaar te begeleiden. Op het kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang en nu dus ook op de basisschool. Zo hebben ouders maximale zeggenschap en inzicht in de doorlopende leerlijn van hun kind. Tegelijkertijd nemen we het personeel wederom een stukje werk uit handen.’
 
Social Schools
Social Schools ziet het faciliteren van laagdrempelige samenwerking in de driehoek kind, school, ouder(s) als één van haar belangrijkste pijlers: het presteren van een kind is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Deze doelstelling sluit goed aan de bij de missie van KidsKonnect om de branche te voorzien van kwalitatief hoogwaardige software die werk uit handen neemt, zodat er meer tijd overblijft voor waar het echt om gaat: de kinderen. Het team van Social Schools blijft actief betrokken bij het succes van het platform, dat verdergaat onder de vlag van KidsKonnect.
 
KidsKonnect
Met ruim 25 jaar ervaring is KidsKonnect de softwarespecialist voor ondersteunde processen en communicatie op kinderdagverblijven en scholen. KidsKonnect biedt slimme, innovatieve en flexibele planning- en communicatiesoftware voor iedereen die betrokken is bij de kinderopvang. KidsKonnect is het bedrijf achter de producten KidsKonnect, KidsVision, Flexkids, Konnect, Kocon, DoenKids, PortaBase en The Nanny.

Share this article:

You may also like:

Latest News